Tord Gustavsen og Frøydis Grorud

Den internasjonale jazzstjerna Tord Gustavsen (flygel) har en stor forkjærlighet for salmetradisjonen. Sammen med fantastiske Frøydis Grorud på sax og Holmlia kammerkor skaper han vakre og stemningsfulle klanger i Olavskirken.

Tord Gustavsen har markert seg som en svært suksessrik jazzmusiker, pianist og komponist, og regnes som en av de ypperste på den internasjonale jazzhimmelen. Han har gjort seg gjeldende med en særegen from for lyrisk og meditativ moderne jazz, ofte med innslag av sakral musikk. Han har gitt ut flere kritikerroste album, og mange med sin egen jazztrio.

Denne mandagen starter allehelgensuka på Modum Bad, og Tord Gustavsen vil sammen med Frøydis Grorud og Holmlia kammerkor spille noen av våre vakreste salmer om håp, trøst, glede og himmel.

Tord Gustavsens engasjement for salmetradisjonen har vist seg gjennom et utall utgivelser med bla. Solveig Slettahjell og korene SKRUK og Oslo domkor. Han var også kapellmester og arrangør på salmeplaten til H.K.H. Mette-Marit, “Sorgen og gleden”, hvor et stjernelag av artister medvirket.

Frøydis Grorud er for mange kjent som saxofonisten i Beat for beat. Hun har en lang og innholdsrik karriere bak seg og har samarbeidet med et imponerende antall norske musikere og artister. Hun har også flere egne utgivelser på samvittigheten, og mange av disse er viet salmetradisjonen.

Holmlia kammerkor er et forholdsvis nyetablert prosjektkor med tilhold i Holmlia kirke, under ledelse av Modum Bads kulturleder, Hans Olav Baden. De gjestet en full Olavskirke våren 2022 med en alternativ oppsetning av Bachs Johannespasjonen sammen med skuespiller Svein Tindberg.

Grip muligheten til å oppleve en av våre absolutte fremste utøvere i vakkert samspill med saxofon og kor.

Onsdag 31. oktober kl. 20