Sara Aimee Smiseth

Om arrangementet

Konsertforestillingen Formødre

En unik konsertopplevelse med en av våre fremste pianister og musikkformidlere hvor familien Thaulow og Modum Bad et av de helt sentrale stedene i fortellingen. Tipp-tipp-tipp oldebarnet til grunnleggeren av Modum Bad, Heinrich A. Thaulow, kommer til festsalen!

I konsertforestillingen Formødre forteller Sara Aimée Smiseth historien om ni av sine egne formødre, fra 1600-tallet og frem til i dag. I samspill med ikoniske verker fra musikkhistorien er dette 350 års norgeshistorie sett fra et helt nytt og personlig perspektiv. Med Saras formødre i familien Thaulow, er Modum Bad et av de helt sentrale stedene i fortellingen.

Fra Skottland på 1600-tallet går reisen via Skien og Brevik til et staselig hjem i Moss, og til en forpakterske av Lindesnes fyr. Vi skal til et internasjonalt miljø i Kristiansand, og til elektriske bad og kulturfiff i Sandefjord og Modum Bad. Så til Christiania og de fattigslige kvartalene på Vaterland, det landlige Groruddalen, et liberalt psykiatrisk sykehus, (enda) en forfatter, og til hemmelig motstandsarbeid under andre verdenskrig. Alt bundet sammen med klavermusikk spilt på festsalens flotte Steinway-flygel.

Sara Aimée Smiseth turnerer nasjonalt og internasjonalt med kombinasjonen klavermusikk og fortellerkunst. Det siste året har hun blant annet vært ukens pianist på Troldhaugen i Bergen, gjort spillende introduksjoner av konserter med Oslofilharmonien og utgitt et svært kritikerrost debutalbum. Hun er også tilknyttet Den norske Opera & Ballett som pianist og formidler. Smiseth har gjestet Modum Bad før. I 2019 fylte hun festsalen med musikk av Clara Schuman.

Onsdag 15. november kl. 20

Modum Bad, festsalen

www.modum-bad.no/kultur