3

Jonas Fjeld Kvartett

Jonas Fjeld har over et langt liv som bandleder, låtskriver og omreisende musiker vært en av våre mest erfarne og respekterte artister. En generasjon av «Eldre ungdom» som synes å bli bare bedre med årene selv om hårfestet kryper oppover.

Jonas Fjeld har kommet dit han er som en folkets favoritt gjennom å turnere Norge på kryss og tvers i snart 50 år. Med god bruk av alderen og erfaringene og et frodig band til stadig å gjøre seg aktuell. Han søker stadig etter det tidløse i en sang som publikum aldri vil legge bort, som berører. Som han har gjort det med «Engler i sneen», «Sett bagen fra deg» og «Drammen i regn», eller på engelsk med «When morning comes to America» som han gjorde sammen med Eric Andersen og Rick Danko fra The Band på 90-tallet, for å ta et lite utvalg.

Sammen med bassist Finn Tore Tokle, med landets varmeste dype strenger som har spilt med Unni Wilhelmsen og nylig geleidet en samlet norsk musikkelite gjennom hyllest-konserten til Leonard Cohen i Oslo. Sammen med Cato Kristiansen både vokalt og bak trommestikkene. Og sammen med hans rotekte gitarpartner og groove-kompanjong Ben Basgaard, er Jonas Fjeld på veien en kvartett med tyngde og kvalitet som treffer deg midt i hjerteregionen. Nært, frodige og erfarent og med levende fingerspiss-følelse. Håndverksmessig som et norsk Union Station. 


En hardt arbeidende turne-artist som med enkle fakter, en uslitelig kjærlighet til låtskriver-tradisjonen og en jovial utstråling lar seg enkelt beskrive med ett eneste ord: ekte. 

Etter utallige konserter og ett svært nært forhold til publikum fikk han i Modum kulturhus sin egen vegg: Fjeldveggen!

Foto: Nina Djærf

_
_
_