1

Frida Ånnevik

Frida Ånnevik har etablert seg som en viktig stemme på norsk i vårt musikklandskap. Med fire utgivelser bak seg har Frida høstet lovord og gode kritikker, og ikke minst gjort seg fortjent til tre spellemannpriser, side om side med sterke navn som
Stein Torleif Bjella, Kari Bremnes og Ole Paus for å nevne noen. Flere singler der Frida har kledd sangene i ny drakt med sin norske tekst slippes frem mot sommeren, og i september kommer hele albumet. I Oktober kommer hun til Modum kulturhus for første gang!

«Andre sanger» er et plateprosjekt som har blitt til over flere år. Det er en coverplate med sanger fra et vidt spenn av artister og låtskrivere: det er sanger jeg har sneket inn som  ekstranummer i konsertene mine, det er sanger fra forbildene mine, trøstesanger til meg sjøl og sanger som jeg har lurt på hvordan ville høres ut på norsk. Skriver Frida om hennes kommende plate. 

Frida, Haldor og Andreas gir deg gåsehud med de nye gjendikta sangene, og med nydelige versjoner av låter fra tidligere utgivelser: «Jeg kommer også til å ta med andre sanger fra de forrige platene. Noe fra førsteplata Synlige hjerteslag - kanskje Gjennomtrekk? Kanskje A til Å, for den er Haldor så glad i, og Du må tru på vår, det hemmelige sporet på Flyge fra.»

 

Frida Ånnevik
Frida Ånnevik er en norsk musiker, komponist og tekstforfatter. Hun ble tildelt Grappas debutantpris i 2009 og ga ut sin debutplate «Synlige hjerteslag» i november 2010. Hun ga ut sitt andre album «Ville Ord» i 2013 som ga henne Spellemannprisen for beste tekstforfatter. I 2016 og 2017 ga hun ut søsteralbumene «Her bor» og «Flyge fra» som begge høstet gode anmeldelser over det langstrakte land. For «Her bor» fikk Frida Spellemannprisen i viser, og med «Flyge fra» stakk hun av med enda en Spellemann i samme kategori.

Haldor Røyne, gitarist fra Hov i Søndre Land.
Har utdannelse fra Universitetet i Agder og Norges musikkhøgskole. Spiller for tiden med artister som Frida Ånnevik, Ingebjørg Bratland og Espen Lind. Har tidligere spilt med bla Daniel Kvammen, Hanne Kolstø, Mattis Myrland. Har bidratt på flere plateinnspillinger, bl.a. 3 spelemannvinnende album av Frida Ånnevik.Ga i januar ut sitt soloalbum «Slåtter etter Bestefar» med hardingfeleslåtter arranger for gitar. Spiller solokonserter med dette materialet, i tillegg til å jobbe med nevnte artister. Produserte i 2016 comebackalbumet til tidligere Prøysenprisvinner Andreas Halmrast, i samarbeid med artister som Ellen Andrea Wang, Jon Balke og Mattis Myrland.

Andreas Stensland Løwe, musiker fra Hedrum i Vestfold
Pianist og keyboardist med sans for elektronisk lydbehandling. Spiller piano og tangenter med bl.a Frida Ånnevik, Moddi, Hanne Kolstø og den internasjonalt anerkjente trioen Splashgirl. Har samarbeidet med en lang rekke norske og internasjonale musikere, inkludert Randall Dunn, Eyvind Kang, Arctic Philharmonic, Helge Sten, Trondheimsolistene, Elisabeth Holmertz, Andreas Werliin, Tatu Rönköö, Hans Magnus Ryan, Susanna og Kåre Chr. Vestrheim

foto: Anne Valeur

Billetter til Frida Ånnevik

  1. Tor 3. okt kl 19:30 285 kr   Storsal Konsert Les mer Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_