2

Dickie Dick Dickens-variasjoner

Nå er han her igjen! 55 år etter at Rolf og Alexandra Beckers berømte kriminalsatire ble sendt på norsk radio for første gang, vender Dickie Dick Dickens tilbake i en helt ny fortelling med musikk og manus av Erlend Skomsvoll. Det er duket for en radioteaterhistorisk begivenhet når NyNorsk Messingkvintett og skuespiller Ivar Nergaard fremfører denne historien i Modum bibliotek 1. september!

Inspirert av Paul Skoes Dickens-dramatisering for NRK radioteateret, med musikk av Maj og Gunnar Sønstevold, har Skomsvoll komponert, rekomponert, nytolket og diktet frem en helt ny fortelling om Chicagos farligste mann.

I Skomsvolls nytolking av Dickie Dick Dickens spilles nykomponerte jazzlåter side om side med Sønstevolds kjente slagere fra hørespillet. Musikerne fra NyNorsk messingkvintett står også for lydkulissene i stykket: Motorsykler, lastebiler, geværer, pistoler, bakrus og oppkast. Alt som hører med i en gangsterverden av Dickensk kaliber.

Ivar Nergaard, som er fortelleren i stykket, byr på hele sitt register av karakterer og dialekter. Med en bass-stemme lik Lasse Kolstads, som mange vil huske som fortellerstemme i originalhørespillet, kan publikum lett bli hensatt til 60-tallets store radioteaterklassiker.

Dickie Dick Dickens-variasjoner av Erlend Skomsvoll ble urfremført på Nasjonalbiblioteket 8. desember 2017, med etterkommerne etter både ekteparet Sønstevold og Paul Skoe blant publikum. Forestillingen var en del av Nasjonalbibliotekets markering av Maj Sønstevold, som ville fylt 100 år i 2017. Den har også blitt fremført på Litteraturhuset i Trondheim.

NyNorsk Messingkvintett består av Brynjar Kolbergsrud, som er solotrompetist i Oslo-filharmonien, og Jørgen Arnesen, Daniel Weiseth Kjellesvik, Ingebjørg Bruket og Berger Iver Færder som alle er frilansere. De satser på ny musikk og sjangeroverskridende prosjekter, og har siden debuten på Nasjonalbiblioteket i 2016 urfremført hele 11 verk av blant annet Erlend Skomsvoll, Nils Henrik Asheim og Ørjan Matre. Gjennom samarbeid med kontratenor Sean Bell, organist Anders Eidsten Dahl og skuespiller og vokalist Ivar Nergaard og kammerkoret Ensemble 96 har de på kort tid skapt seg et unikt repertoar med et særegent lydbilde.

Ivar Nergaard er en allsidig skuespiller som jobber innenfor tv, radio, show, kabaret og teater.. Lydbokforlagets lyttere kåret i 2012 Nergaard til beste lydbokinnleser både innen barne- og voksenlitteratur. Som vokalist gir han i 2018 ut soloplate som en del av 100-års markering av sambygdingen Vidar Sandbeck.

 Om komponisten

Erlend Skomsvoll jobber med stor entusiasme innen en rekke sjangere. Som musiker i blant annet Spellemannsprisvinnende Come Shine, som komponist av alt fra solostykker til store orkesterverker, som arrangør og dirigent med blant andre Chick Corea og Trondheim Jazzorkester.  Tidligere har han jobbet med scenisk musikk med gruppa Levende Dukker, Marinemusikken og Knut Nærum. Han fikk Buddy-prisen i 2015, er Fylkeskunstner i Buskerud i 2017 og slapp sitt første soloalbum i januar 2018.

 

_
_
_