1

Bare Egil Band

Bare Egil Band slo gjennom med et brak i 1996 med debutplata Absolutt ikke. Med singlene Tagging og Sko, og evige suksesser som Arne, Speider’n og Asfalt solgte den raskt til gullplate og har blitt en slags moderne klassiker, som stadig rekrutterer nye fans i alle aldersgrupper. «Bandet ” tok seg en god pause etter dette, men har fra 2007 levert en lang rekke plater med bl.a. plateserien Norge på kryss og tvers vol. 1-3 med lokale sanger skrever til hver konsert bandet spiller. Denne prosessen ble fint fanget på NRKs TV-serie «Bare Egil» fra 2011, som dokumenterte bandets opptredener land og strand rundt mens Egil lager en ny sang til hvert sted og opplever nokså mye pussige greier.

Bare Egil Band forefinnes i en lang rekke varianter. I utgangspunktet er Bare Egil Band bare Egil med kassegitar, men det hender at han har med seg et fullt backingband, som oftest bestående av hele eller mesteparten av El Cuero. Da skal det egentlig hete Ikke Bare Bare Egil Band Band, men det hender at de slurver med navnedistinksjonene.

Egil sjøl er også kjent for de brede lag for hyppige opptredener på Brille og Nytt på nytt på TV. Han dukker også av og til opp som skuespiller i ymse sammenhenger. Hadde bl.a. en liten pølsespisende opptreden i Side om side. Nå nylig dukket han opp i barnefilmen «Gilberts grusomme hevn» og kommende «Hakkebakkeskogen». Bare Egil Band var husdikter/-sanger for Radiofront på NRK P2 i perioden 2007-2010. Spiller også i Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Black Debbath og Thulsa Doom.

 1. Absolutt Ikke. Spellemannsnominert som årets mannlige artist
  2007. Sanger fra Bare Egil By – Det noe svakere andrealbumet
  2008. Jeg er helt rå
  2009. I fyr og flamme. Spellemannsnominert, men trakk seg fordi han var nominert sammen med masse kvinnfolk og dermed ikke hadde noen sjanse uansett.
  2011. Norge på kryss og tvers volum 1 & 2
  2014. Heia Norge – Bare Egils beste fotballsanger vol. 1
  Norge på kryss og tvers volum 3
_
_
_