På Stengrunn-musikk av Rudolf Nilsen

Steinar Ofsdal, Kari Svendsen, Jon Arne Corell, Pål Moddi Knutsen, Carl Morten Iversen og Lars Klevstrand! Her er det bare å glede seg!

I 1973 kom «På stengrunn», albumet hvor et knippe av Norges mest kjente vise­sangere tonesatte dikt av den revolusjonære arbeiderklassepoeten Rudolf Nilsen (1901-1929). Plata inneholdt kommende klassikere som Revolusjonens røstGategutt og ikke minst kjærlighetsdiktet Jeg hadde tenkt.

I ettertid er «På stengrunn» blitt stående som "et referanseverk i den norske politiske vise­tradisjonen", og musikerne bak albumet – Jon Arne Corell, Kari Svendsen, Lillebjørn Nilsen, Carl Morten Iversen, Lars Klevstrand og Steinar Ofsdal – har fortsatt å prege det norske musikkmiljøet gjennom flere tiår.

Nå, nesten femti år senere, kom oppfølgeralbumet. «På gjensyn» med 17 nyskrevne melodier til Rudolf Nilsens dikt. På tross av at nesten hundre år er gått siden Rudolf Nilsen skrev sine tekster under Oslos fabrikkpiper, er flere av diktene skremmende relevante den dag i dag.

På «På gjensyn» får vi møte ny side av poeten Rudolf Nilsen. I tillegg til å være en revolusjonær og svoren venstresidemann, var han også en kosmopolitt, en teknologi-entusiast, en skarp satiriker, en dagdrømmer og en romantiker. På det nye albumet bidrar dessuten den prisbelønnede visesangeren Pål Moddi Knutsen med tre nyskrevne melodier.

En liten smakebit her